Få 3 gratis tilbud på solceller: Den perfekte grønne løsning

Er du på jagt efter tilbud på solceller? Så er du havnet det rette sted, for du finder det her. Vi viser dig også alle de grønne fordele.

Solceller er af mange årsager en ideel løsning. De bidrager nemlig positivt til klimakrisen, og de sikrer dig en uafhængig og ren kilde til egenproduceret el. Du sænker dermed også dine forbrugsudgifter markant… Og det er jo sjældent helt dårligt.

Det kan dog virke uoverskueligt at kaste sig over projektet med at få solceller. På GreenDeals.dk har vi derfor gjort det let for dig. Du skal nemlig blot indhente 3 uforpligtende tilbud på solceller, og efterfølgende får du svar på alle de vigtigste spørgsmål om emnet her på siden. Vi anbefaler at du gør følgende:

 • 1. Find først ud af hvor du ønsker solpanelerne installeret.
 • 2. Klik så på linket nedenfor.
 • 3. I ordrefeltet beskriver du dit behov. Nævn hvor du tænker, at solcellepanelerne kan installeres. Det kunne for eksempel være på et tag, eller i stativer på jorden. Afsend så din ordre, og så hører du snart fra 3 autoriserede og lokale installatører.
Bemærk: Nøje udvalgt reklamelink. Anbefalet af GreenDeals.dk.

3 gratis tilbud på solceller

Bestil 3 GRATIS tilbud på solceller, herunder forundersøgelse, montering og installation

3byggetilbud logo

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på solceller, montering og installation. Linket fører dig til bestillingssiden, og i ordrefeltet kan du for eksempel skrive “søger tilbud på installation af 6 kW solcelleanlæg, og tænker det skal installeres på mit sydvendte tag”. Så hører du snart fra tre lokale, kompetente og autoriserede montører. Lettere bliver det ikke!

Vigtigt tip!: Har du læst alt informationen om solceller, solcelleanlæg og så videre her på siden, og har du alligevel stadig spørgsmål? Så følg alligevel linket ovenfor til de 3 gratis tilbud, og angiv så i formularen, at du for eksempel er i tvivl om hvor stort et solcelleanlæg du har behov for eller lignende. De lokale montører vil med glæde guide, rådgive og hjælpe dig. Det vigtigste er at komme i gang med processen, så du kan påbegynde produktionen af din egen, klimavenlige el.

Den grønne vinkel

Derfor er solceller et grønt og bæredygtigt valg
Andelen af dansk produceret el fra vedvarende energi er stigende, og i 2022 udgjorde produktionen fra landets solcelleanlæg 6,2%. Samlet set udgjorde vedvarende energi 59,3% af det danske elforbrug. Fordelen ved solcelleanlæg er klar: Der er nemlig tale om en ren energikilde. Og da Danmark i disse år bliver stadig mere elektrificeret, er det oplagt for alle danske boligejere at overveje, om det mon ikke er tid til at få installeret solceller.

Overvej også at købe en varmepumpe

Hvis du for nylig har indhentet et varmepumpe tilbud inklusiv montering her på siden, så er en installation af et solcelleanlæg det næste logiske skridt. Du kan nemlig dermed i perioder varme din bolig op nærmest gratis. Får du installeret solceller med batteri, så kan du endda gemme dagens produktion til om aftenen og natten, og lade varmepumperne varme boligen op med din egenproduceret klimavenlige strøm. Fedt!

Find varmepumpe tilbud, erfaring og inspiration nedenfor.

Klik og se det store tilbudsoverblik over de bedste varmepumper på markedet

Klik og læs vores luft til luft varmepumpe anmeldelse af Panasonic VZ9SKE

FAQ: Vi besvarer dine spørgsmål om solceller her

Generelt om solceller

Hvad er solceller?

Solceller er elektriske komponenter, bestående af silicium. De sammensættes på paneler som typisk består af 36 til 72 solceller. Når flere af disse solcellepaneler kobles sammen, omtales det som et egentligt solcelleanlæg.

Det helt fantastiske ved disse solceller og solcelleanlæg er, at de producerer strøm af sollys – helt gratis, vel at mærke. Det lyder nærmest magisk, og sådan fremstår det også ofte for nye solcelleejere.

Hvad er et nettilsluttet solcelleanlæg? Og hvad er et off-grid anlæg?

Når du får installeret et solcelleanlæg hænder det, at du producerer mere strøm end du benytter. Når du vælger et nettilsluttet solcelleanlæg, sælges overskudsproduktionen til dit energiselskab. Dette er den mest almindelige løsning.

Med et off-grid anlæg oplagres den overskydende elproduktion på batterier. Det er smart, for så kan du benytte den på tidspunkter hvor solen ikke er fremme.

Størrelsen på dit solcelleanlæg

 

Hvor mange kW skal mit solcelleanlæg være?

De fleste energieksperter anbefaler, at man får installeret et solcelleanlæg der leverer godt halvdelen af dit elforbrug. Så hvis du for eksempel bruger 8.000 kWh pr. år, så er et 4 kW solcelleanlæg oplagt.

Hvornår skal jeg overveje et større solcelleanlæg?

Her er der en række årsager til at vælge et større solcelleanlæg, for eksempel et på helt op til 10-12 kW:

 • Har du varmepumpe?: Hvis din bolig opvarmes af én eller flere varmepumper, for eksempel en kombination af både en luft til vand og en luft til luft varmepumpe, så er dit årlige elforbrug med garanti relativt højt. Det kalder på et større solcelleanlæg.
 • Har du elbil?: Elbiler er langt mere bæredygtige, da meget af dagens elproduktion som nævnt her på siden nu om dage kommer fra vedvarende energi. Hvis du har elbil, så bør du også overveje et større solcelleanlæg. Så kan du lade solen skinne på dine solceller, og efterfølgende drøne afsted på “klimavenlig brændstof”.

Økonomien ved køb af solceller

Hvad koster solceller?

Prisestimater for solcelleanlæg inklusiv installation:
 • 4 kW: 60-85.000 kroner.
 • 6 kW: 85-107.000 kroner.
 • 8 kW: 107-128.000 kroner.
 • 10 kW: 128-145.000 kroner.
 • 12 kW: 145-170.000 kroner.
Priserne er angivet inklusiv moms. Indhent 3 tilbud for at få en præcis pris.

Hvilken solceller tilbagebetalingstid skal jeg regne med?

Jo større dit installerede solcelleanlæg er, jo hurtigere vil din indledende investering være tjent hjem igen. Man kalkulerer typisk med en tilbagebetalingstid på 8-10 år.

 

Hvad er prisen ved salg af overskudsstrøm?

Prisen varierer men har historisk ligget i et interval på ca. 6-8 øre pr. kWh i den lave ende, og op mod 30-35 øre pr. kWh i den høje ende.

 

Kan installation af solceller stadig betale sig?

Det er korrekt at flere af de attraktive solcellerelaterede ordninger, som tidligere var tilgængelige, nu er afskaffet. Håndværkerfradraget er blandt andet fjernet. Det ændrer dog ikke på, at solceller fortsat er en rigtig god Green Deal. Det er der flere årsager til:

 • Din el er klimavenlig: Det er først og fremmest attraktivt at vide, at den strøm du benytter i det daglige, er produceret klimavenligt. For så længe der er dagslys, så produceres der CO2-neutralt el.
 • Du sparer penge på elregningen: Alt taget i betragtning sparer du også en del penge på elregningen, når du selv producerer din el.
 • Din boligs værdi forøges: Undersøgelser viser, at alt afhængig af landsdel, så stiger boligers værdi med op til 3% når der installeres solcelleanlæg. Det er ganske enkelt noget der tiltrækker købere.

Hvad kan man tjene ved salg af overskudsstrøm?

De første 7.000 kroner du tjener er skattefrie, så hvis I er to i husstanden, så slipper I altså for at betale 60% i skat for salget af overskudsstrøm før I sælger for over 14.000 kroner.

Installation af solceller og fordele ved 3 gratis tilbud

Hvilken montør skal jeg vælge?

Du skal kun vælge en solcellemontør med el-autorisation. Der er ingen yderligere krav end dette, som virksomhederne skal leve op til. Vi anbefaler at du vælger en veletableret montør, med et godt ry.

Hvor lang tid tager det at få installeret og monteret solceller?

Alt afhængig af tagtype, samt hvor mange håndværkere der er på opgaven, tager det typisk 2-3 arbejdsdage at installere og montere et solcelleanlæg.

Hvad er den optimale placering for solceller?

Vælger du at installere dit solcelleanlæg på dit tag, så er den klart mest optimale placering sydvendt. Retninger mod øst og vest er “OK”, mens en nordvendt placering slet ikke er brugbar overhovedet.

Hældningen på taget skal være på over 10 grader, men helst på mellem 15 og 60 grader.

Hvorfor indhente 3 gratis tilbud på solceller – her er fordelene

De 3 tilbud på solceller du kan indhente her på siden er dels gratis, og samtidig uforpligtende. Du er således ikke forpligtet til at benytte et af dem. Du kan for den sags skyld gå ud og indhente et fjerde tilbud efterfølgende.

Når du indhenter tre tilbud spiller du montørerne ud mod hinanden, og kan lettere forhandle om prisen. Du får også et indblik i virksomhedernes serviceniveau og lignende. Du anbefales derfor til at indhente dit gratis tilbud nu.

Solceller på tag

Får du solceller på taget, så kan du selv producere din egen CO2-neutrale el til husholdningen, din varmepumpe, elbil med mere

Lyt til vores erfaringer

Hos GreenDeals.dk har vi personlig erfaring i energioptimering af bolig. Vi har blandt andet udskiftet både vinduer og døre, fået installeret varmepumper med mere. Vi har hver eneste gang benyttet os af processen med at indhente 3 gratis tilbud online, og det har hver eneste gang været en god oplevelse. Det gav os mulighed for på optimal vis at sammenligne priser, samt vælge og vrage mellem de fine tilbud fra de lokale håndværkere.

Tag aktivt del i den grønne omstilling
En stærk anbefaling lyder således herfra om, at tage aktivt del i den grønne omstilling. Det kan du gøre ved at bestille 3 tilbud på solceller. Når du gør det, kommer du til at producere og benytte CO2-neutral strøm, og du kommer til at sænke din elregning markant. Som nævnt er tilbagebetalingstiden typisk kun på 8-10 år, og i visse tilfælde stiger din boligs værdi så meget, at investeringen på solcellerne er hentet hjem igen ved et eventuelt senere salg.

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på solceller, montering og installation. Linket fører dig til bestillingssiden, og i ordrefeltet kan du for eksempel skrive “søger tilbud på installation af 6 kW solcelleanlæg, og tænker det skal installeres på mit sydvendte tag”. Så hører du snart fra tre lokale, kompetente og autoriserede montører. Lettere bliver det ikke!

Har du spørgsmål? Så står vi klar!

Har du spørgsmål vedrørende valg af solcelleanlæg, klimafordele og lignende, så kontakt os endelig. Vi står nemlig klar til at hjælpe. Du skal blot smide en kommentar efter os herunder, og så hører du fra os snarest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *