Panasonic VZ9SKE varmepumpe anmeldelse: Pengene værd

Læs vores Panasonic VZ9SKE varmepumpe anmeldelse nu, og bliv klogere på, hvorfor denne enhed er en af de bedste på markedet.

Overvej også disse artikler:

Går du og overvejer at investere i en varmepumpe? Og mangler du konkrete erfaringer fra varmepumpeejere? Så forstår jeg dig godt. Jeg stod nemlig i samme situation, da jeg selv skulle købe varmepumpe. På Google, Bing og så videre blev der heftigt søgt efter “varmepumpe erfaringer”, “varmepumpe anmeldelser” og så videre, men der var ikke meget brugbar information at hente. Jeg fandt dog alligevel frem til, at Panasonic-pumpen med produktnummeret “VZ9SKE” tilsyneladende var en af de bedste på markedet, så jeg gav den et forsøg. Det skulle vise sig at være en god beslutning.

Nu vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer. Her på GreenDeals.dk brænder vi nemlig for, at få så mange danskere som muligt til at forbruge mere grønt og bæredygtigt. Og det er præcis hvad man gør, når man opvarmer sin bolig med varmepumper. I særdeleshed hvis man tidligere har varmet op med oliefyr eller lignende. Så lad os straks komme i gang med denne Panasonic VZ9SKE varmepumpe anmeldelse.

Panasonic VZ9SKE varmepumpe anmeldelse

I denne varmepumpe anmeldelse ser vi nærmere på den populære Panasonic VZ9SKE. Et rigtig godt køb!

Varmepumpe tilbud: Køb Panasonic VZ9SKE her

Inden vi for alvor kommer i gang med vores varmepumpe anmeldelse, så følger her links til anbefalede webshops, hvor varmepumpen kan købes. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændretAnbefalet af GreenDeals.dk.

Købsprocessen: Køb først varmepumpen og bestil så montering
Du anbefales at købe varmepumpen først, og efterfølgende indhente 3 tilbud på installation af varmepumpe. Fordelen ved det er klar: Du får et overblik over priserne, og du får adgang til lokale og kompetente montører. Husk at de 3 tilbud er uforpligtende, og at du altid efterfølgende kan finde en helt fjerde montør, hvis det skulle være.

Panasonic VZ9SKE

Set til 22.152 kroner

Panasonic VZ9SKE

Set til 22.583 kroner


Panasonic VZ9SKE
Bemærk: GreenDeals.dk har ekstra gode Panasonic varmepumpe erfaringer med denne webshop.  ⭐⭐⭐


Set til 22.782,58 kroner

Panasonic VZ9SKE

TILBUD: Set til 20.806 kroner


Panasonic VZ9SKE


Set til 26.241,75 kroner

Efter endt køb: Få din varmepumpe installeret og monteret korrekt!

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation og montering af varmepumpe. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe fra Panasonic”. Så hører du snart fra tre lokale og kompetente montører. Lettere bliver det ikke!

En heftig og effektiv fætter

Og så tilbage til vores varmepumpe anmeldelse. Lad os lægge ud med en hurtig gennemgang af varmepumpens specifikationer. Vigtigst af alt er nok dens effekt. Jeg har selv et hus på 178 m2, og da pumpen er på 7,8 kW var den oplagt. Man siger nemlig typisk, at varmepumper bruger 40-55 watt pr. m2, alt afhængig af husets isoleringsstand. Panasonic skriver da også, at den kan opvarme 141-195 m2.

Imponerende COP på 5,63 og SCOP på 6,2

Den såkaldte COP-værdi og SCOP-effekt indikerer, hvor effektivt en varmepumpe leverer varme set over et helt år. Jo højere et tal, jo bedre er det. VZ9SKE-pumpens SCOP på 6,2 er imponerende højt, og det er da også en varmepumpe i energiklasse A+++. Med andre ord er den både grøn, bæredygtig og billig i drift. Ja men altså, der er jo ikke et øje tørt!

Generelt stille i drift

Støjniveauet fra varmepumpen er fornuftig. Lyden er på helt ned til 18 dB. Når det for alvor bliver koldt, og den kommer på overarbejde, så kan den dog larme en del. Mere om det senere.

Panasonic VZ9SKE indedel
Panasonic VZ9SKE indedel 1. sal

Her ses varmepumpens indedel på boligens 1. sal. Placeringen er central og åben, så varmen kan cirkulere frit

Sådan finder du den optimale placering af luft til luft varmepumpe

Min bolig er som nævnt på 178 m2, og er i to plan. Boligen kan således opvarmes via to mulige løsninger: Enten kan man købe et såkaldt multisplit-system, hvor én udedel suppleres med flere indedele, eller også kan man købe to separate varmepumper. I husstanden valgte vi den sidste løsning.

Placering af indedel

Placeringen af indedelen er afgørende. Den varme luft skal nemlig frit kunne cirkulere rundt og opvarme alle rum. Husk derfor at holde alle døre åbne. En god placering af indedelen er derfor centralt og åbent.

Placering af udedel

Udedelen skal stå frit og ugeneret, så den har rigelig adgang til den kolde luft, som aktivt benyttes til at generere varm luft indendørs. Husk i øvrigt også, at udedelen skal placeres mindst 3-4 meter fra skel, for at overholde gældende støjregler. For mit vedkommende var dette underordnet, da jeg bor øde og helt uden naboer.

Varmepumpe indedel placering
Varmepumpe placering

Her er varmepumpens indedel placeret i stueplan

Installation af varmepumpe: Få en håndværker sat på opgaven

Mange er i tvivl om, hvorvidt man selv må installere en varmepumpe. Svaret er både ja og nej. For du må faktisk gerne selv installere ude- og indedelen, men en autoriseret kølemontør er påkrævet til den endelige tilslutning. Generelt vil jeg anbefale, at du via tilbudsformularen her på siden både bestiller varmepumpen, såvel som en standardinstallation. Pengene er nemlig godt givet ud, og så er du sikker på, at alt spiller som det skal.

Vi havde en dygtig og kompetent kølemontør forbi for at installere begge vores Panasonic VZ9SKE-varmepumper. Da den maksimale installationshøjde er 1,8 meter ved standardinstallationer, måtte vi på forhånd opstille stilladser ved installationen på 1. sal.

Installation af varmepumpe på 1. sal
Varmepumpe installation

Her ses udelene. Bemærk installationen i toppen, som går til 1. sal. På sidste billede ses en mere enkel varmepumpeinstallation i stueplan

Styring af varmepumpen: Let og ligetil, men husk disse tre tips

På billederne nedenfor kan du se fjernbetjeningen til Panasonic VZ9SKE. Den er let og intuitiv at styre, og den giver dig adgang til alle de nødvendige funktioner. Du kan blandt andet sætte den ønskede indetemperatur, ændre blæserens hastighed og retning, aktivere diverse luftrensefunktioner og så videre.

 • Tip 1: Vælg aldrig “auto”-funktionen:
  Generelt vil jeg anbefale dig aldrig at vælge “auto”-funktionen på fjernbetjeningen. Med den aktiveret, vil varmepumpen nemlig konstant forsøge at fastholde den ønskede temperatur, og den vil derfor skifte mellem at køle og opvarme. Det er spild af strøm. Sæt i stedet varmepumpen på “heat”, og sæt så den ønskede temperatur.
 • Tip 2: Sæt temperaturen lidt højere på fjernbetjeningen
  Et andet tip til dig er at sætte temperaturen på fjernbetjeningen lidt højere, end den du ønsker i din bolig. Vil du for eksempel gerne opnå en temperatur på 21 grader, så skal temperaturen på fjernbetjeningen ofte sættes på 23-24 grader.
 • Tip 3: Øg blæserhastigheden når det bliver koldt
  Et sidste tip til dig går på at øge blæserhastigheden på fjernbetjeningen når det bliver koldt, frem for blot at hæve set-temperaturen. Så fordeles varmen nemlig bedre i lokalet. Som standard bør du ellers sætte blæserhastigheden på “auto”. Betjeningen af hastigheden og retningen for blæseren foretages ved at åbne fjernbetjeningens klap på forsiden. På bagsiden af klappen finder du en række ekstra knapper.
Varmepumpe fjernbetjening

Her ses fjernbetjeningen til Panasonic VZ9SKE varmepumpen. Bemærk at klappen på forsiden kan åbnes, og at der bagved denne gemmer sig yderligere knapper

Kan luft til luft varmepumper opvarme en helårsbolig?

Nu er vi så nået til besvarelsen af det helt store spørgsmål: Kan luft til luft varmepumper opvarme en helårsbolig? Vi har nu haft vores varmepumper i brug over tre hele vintre, og svaret er ganske enkelt ja! Det kan de faktisk godt. Vi har selv en ældre bolig fra 1906, som dog er i god stand. Særligt 1. sal er godt isoleret. Med en Panasonic VZ9SKE installeret i begge plan, fastholdes boligen varm og med et godt indeklima hele vinteren igennem.

Husk at luft til luft varmepumper ikke opvarmer dit brugsvand, så her skal din varmtvandsbeholder kunne trække på en elpatron i stedet.

Hvad med når det bliver rigtig koldt? Varmer den så stadig, og hvad med larmen?

Generelt er det danske klima over de seneste årtier blevet varmere, men alligevel bliver det i ny og næ stadig hundekoldt. Når det sker, vil du unægtelig opleve, at din Panasonic VZ9SKE vil larme lidt ekstra. Den kommer nemlig på overarbejde, og skal afrime en del ekstra.

Varmepumpen er dog som nævnt yderst effektiv, og den fungerer helt ned til en udendørstemperatur på -30 grader. COP-værdien på 5,63 falder dog løbende, i takt med at det bliver koldere.

Varmepumpe om vinteren

Selv om vinteren, når det for alvor er råkoldt, og sneen har lagt sig tung, sikrer Panasonic VZ9SKE dig varme indenfor

Hvad koster det at bruge varmepumpen?

I husstanden har vi som nævnt nu benyttet varmepumperne i tre hele vintre. Inden da benyttede vi i en kort overgang en træpilleovn. Vores erfaring er, at det har kostet os godt 10-15.000 kroner pr. år at opvarme boligen. Det er altså imponerende når man tænker på, at boligen er fra 1906, og er på hele 178 m2. Så den er altså god nok: Varmepumper er i sandhed effektive!

Hvis du selv overvejer at benytte en brændeovn eller træpilleovn som supplerende varmekilde, så kan du snildt få varmeudgifterne til varmepumpen yderligere ned. Så hav også lige dette i baghovedet. I vores husstand har vi dog helt droppet træpillerne.

Vindmøller og varmepumpeforbrug

I 2022 var andelen af el fra vind og sol på hele 59,3% af det samlede danske elforbrug, så din kommende varmepumpe sikrer dig grøn varme

Hvad med serviceeftersyn?

En del læser nok denne varmepumpe anmeldelse for at finde ud af, om det er lovpligtigt at få foretaget eftersyn af varmepumper? Svaret er ja – men kun hvis varmepumpen bruger mere end ét kilo kølemiddel. Det er primært luft til vand varmepumperne der gør det, så lovkravet gør sig sjældent gældende for luft til luft varmepumper.

Alligevel kan det være en god idé fra tid til anden at få foretaget et eftersyn af sin varmepumpe. Så sikrer man sig nemlig, at der er rigeligt med kølemiddel på systemet, og at der ikke er utætheder og lignende.

Hvor ofte skal Panasonic varmepumper renses?

Vi har efterhånden opbygget en hel del Panasonic varmepumpe erfaring, så vi har selvfølgelig rengjort filtrene i varmepumpen en del gange. Det er bedst at rense din Panasonic varmepumpes filtre ca. hver anden uge. Du kan dog godt vente i længere tid, men der samler sig efterhånden en del støv, og det hæmmer varmepumpens effektivitet.

Panasonic VZ9SKE varmepumpe video: Se den i brug

For det ikke skal være løgn, så har vi her på GreenDeals.dk også haft gang i videokameraet, og det er der kommet denne varmepumpe-video ud af. Se den og oplev Panasonic VZ9SKE i action.

Har du brug for flere Panasonic varmepumpe erfaringer, så se videoen her

Husk at få nedsat elafgift!

Har du købt din Panasonic VZ9SKE varmepumpe? Så husk på, at du ved at ændre i din boligs BBR-oplysninger, så det fremgår at din primære opvarmningskilde er el, får nedsat elafgift på forbrug over 4.000 kWh pr. år. Du søger om det hos dit elselskab.

Samlet vurdering: Køb Panasonic VZ9SKE med ro i sindet

Som opsummering for denne varmepumpe anmeldelse er det altså værd at slå fast, at varmepumpen har langt flere fordele end ulemper:

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Enormt effektiv og billig i drift: Med en COP på 5,63 og SCOP på 6,2 er du sikret optimal udnyttelse af den kolde udeluft til produktion af varm indeluft. Dette sikrer endvidere en yderst billig drift.
 • Et grønt og bæredygtigt valg: Den danske elproduktion bliver stadig mere CO2-neutral, og i 2022 var andelen af el fra vind og sol på hele 59,3 procent af det samlede danske elforbrug. Andelen stiger konstant, og varmepumper fremstår derfor som det ideelle valg i forhold til de gammeldags varmekilder som olie- og gasfyr.
 • Prismæssig overkommelig løsning: Panasonic VZ9SKE fås for 20-25.000 kroner inklusiv installation, hvilket må siges at være en overkommelig pris for en varmeløsning der kan bruges til helårsboliger.

Ulemper:

 • Opvarmer ikke dit brugsvand: Som nævnt opvarmer luft til luft varmepumper ikke dit brugsvand, hvilket er i kontrast til luft til vand varmepumperne. Det er dog oftest ikke det store problem, da de fleste varmtvandsbeholdere relativt effektivt kan opvarme vandet via den indbyggede elpatron.
 • Afrimer og larmer ekstra når det bliver meget koldt: Når det en sjælden gang imellem bliver rigtig koldt, så vil du opleve, at Panasonic VZ9SKE, akkurat som andre varmepumper, afrimer og larmer en del ekstra. I modsætning til langt billigere varianter, opererer denne varmepumpe dog med den såkaldte “Heatcharge”-teknologi. Her lagres spildvarmen fra kompressoren, og genbruges når den afrimer. Det sikrer en langt mere behagelig varme under afrimningen.

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation og montering af varmepumpe. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe fra Panasonic”. Så hører du snart fra tre lokale og kompetente montører. Lettere bliver det ikke!

Vores varmepumpe anmeldelse slutter af med en klar anbefaling: Køb Panasonic VZ9SKE! Varmepumpen er alle pengene værd. Husk at varmepumpen også kan køle om sommeren, og fungere som aircondition. Vi anbefaler du benytter vores tilbud i denne artikel. Du finder dem øverst.

Vi håber du kunne bruge denne varmepumpe test, og at du sætter pris på vores fremlagte Panasonic varmepumpe erfaring. Har du spørgsmål om varmepumpen, driften af den med videre, så spørg endelig løs. Smid en kommentar nedenfor. Vi vender tilbage med et svar hurtigst muligt.

2 kommentarer til “Panasonic VZ9SKE varmepumpe anmeldelse: Pengene værd”

 1. Hej hvor meget køler denne Panasonic varmepumpe om sommeren? Kan den anbefales som aircondition? Tak på forhånd . Lars.

  1. Hej Lars

   Panasonic VZ9SKE er yderst effektiv som aircondition, og på meget varme sommerdage kan den virkelig nedkøle din bolig. Det skulle efter sigende kræve noget mere elektricitet at holde den kørende om sommeren dog, i forhold til om vinteren, så hav gerne det i baghovedet. Du kan eventuelt holde øje med dit elforbrug løbende. Denne varmepumpe fungerer dog mindst lige så energieffektivt til køling som andre dedikerede airconditionanlæg.

   Lad os høre fra dig igen hvis du har flere spørgsmål.

   – GreenDeals.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *