Panasonic NZ25YKE test: Er det en varmepumpe for dig?

Her følger vores Panasonic NZ25YKE test. Er den kun til sommerhuse, eller egner den sig også til helårsboliger? Bliv klogere her!

Danskerne har for længst kastet sig over de populære varmepumper, og fra en miljø- og klimamæssig synsvinkel er det en god udvikling. Varmepumper er nemlig fremtidens grønne opvarmningsform. Vi har tidligere anmeldt topmodellen Panasonic VZ9SKE, og denne gang tester vi den noget mindre Panasonic NZ25YKE.

Hvor effektiv er varmepumpen? Hvilke boliger er den oplagt til? Og er den pengene værd? Lad os finde ud af det!

Panasonic NZ25YKE test

Denne gang har vi en spritny Panasonic NZ25YKE test klar. Læs den her!

Sådan har vi testet varmepumpen

Hos GreenDeals.dk har vi omfattende varmepumpeerfaring. I øjeblikket benytter vi to styk Panasonic VZ9SKE, og i vores omgangskreds er der personer der benytter denne omtalte Panasonic NZ25YKE-model. Vi har således i vores Panasonic NZ25YKE test benyttet den i praksis, og prøvet den af under kolde forhold. Det er derfor en særdeles god idé at lytte til vores erfaring.

Varmepumpetilbud: Køb Panasonic NZ25YKE her

Inden vi for alvor kommer i gang med vores Panasonic NZ25YKE test, så følger her relevante links til anbefalede webshops, hvor denne varmepumpe kan købes. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændretAnbefalet af GreenDeals.dk.

Købsprocessen: Køb varmepumpen først, modtag den så og bestil til sidst montering
Vi anbefaler at du lægger ud med først at købe varmepumpen. Efterfølgende bør du indhente 3 tilbud på installation af varmepumpe. Fordelen er klar: De 3 tilbud er GRATIS og uforpligtende, og du kan vælge og vrage mellem tilbud fra lokale håndværkere. Du får dermed lettere ved at danne dig et overblik over priser og serviceniveau.

Panasonic NZ25YKE

Set til 8.830 kroner

Panasonic NZ25YKE

Set til 8.907 kroner

Panasonic NZ25YKE

Set til 9.708 kroner

Panasonic NZ25YKE


Set til 12.247,5 kroner

Nu hvor du har købt varmepumpen, så få den installeret og monteret korrekt!

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installationen og monteringen af varmepumpen. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe fra Panasonic”. Så hører du hurtigt fra tre lokale og kompetente montører, og du kan vælge og vrage ud fra pris og serviceniveau. Lettere bliver det ikke!

Hvor mange kvadratmeter kan Panasonic NZ25YKE opvarme?

Søger du på internettet efter information om denne varmepumpe, og hvor mange kvadratmeter den kan opvarme, så får du mange forskellige bud. Alt fra 125-157 m2 i den høje ende nævnes. Her får du et realistisk bud som du kan stole på fra GreenDeals.dk: 

Panasonic NZ25YKE opvarmer op mod 100 m2 bolig ved lave temperaturer

Det antages typisk, at varmepumper bruger ca. 40-55 watt pr. m2 til opvarmning, alt afhængig af boligens isoleringsstand. De 40 watt er for velisolerede boliger, og de 55 watt er for meget dårligt isolerede boliger. Vi kan således se, at 25 m2 opvarmes for hver 1 kW effekt en varmepumpe præsterer under optimale isoleringsforhold, og 18,18 m2 opvarmes under dårlige isoleringsforhold.

Panasonic NZ25YKE har en maksimal effekt på 6,5 kW. Det er dog under fuldstændig optimale forhold, og høje temperaturer. Det er mere realistisk at se på varmepumpens nominelle effekt ved -7 grader, hvor den er under pres. Her er effekten 4,05 kW.

  • Ved varmepumpens maksimale effekt (6,5 kW) opvarmer den altså 162,5 m2 ved optimal isolering, og 118,17 m2 under dårlig isolering.
  • Ved varmepumpens nominelle effekt ved -7 grader (4,05 kW) opvarmer den altså 101,25 m2 ved optimal isolering, og 73,62 m2 under dårlig isolering.

Vi mener således, baseret på vores Panasonic NZ25YKE test, at varmepumpen under lave temperaturer forholdsvist problemfrit kan opvarme ca. 100 m2 bolig. Man bør nemlig ikke kun tage udgangspunkt i varmepumpens maksimale effekt. Den er som sagt beregnet ud fra optimale forhold, hvor udetemperaturen er relativ høj, og hvor boligen derfor ikke har lige så stort et behov for at blive opvarmet, som når det er omkring frysepunktet. Se i stedet på den nominelle effekt ved -7 grader. Det tal giver et mere realistisk indblik i varmepumpens opvarmningseffekt.

Vil du købe en varmepumpe der opvarmer 100 m2? Find flere bud på modeller i vores artikel om emnet.

Er du specifikt på jagt efter varmepumper til 100 m2 boliger? Så læs vores artikel og find tilbud!

Fordele og ulemper

Der er ingen tvivl om, at Panasonic NZ25YKE er en af de absolut bedste varmepumper inden for segmentet af varmepumper til 100 m2. Her følger en række fordele:

Fordele:

  • Høj SCOP-effekt: En stor fordel ved varmepumpen er dens SCOP på 5. SCOP-effekten indikerer, hvor effektivt varmepumpen leverer varme over hele året. Herunder altså også i den meget kolde vintertid. For hver 1 kWh el der bruges, leveres der altså 5 kWh energi. Det er energieffektivt, grønt og bæredygtigt.
  • Flot energimærke: Varmepumpens effektivitet kan også aflæses på dens energimærke. Et flot A++ er det blevet til. Både SCOP og energimærke er lavere end ved topmodeller såsom Panasonic VZ9SKE, som er udstyret med en SCOP på 6,2, samt et energimærke på A+++. Det er dog at forvente, da Panasonic NZ25YKE er en mindre og mere budgetvenlig varmepumpe.
  • Perfekt varmepumpe til mindre boliger, lejligheder, garager etc.: Denne varmepumpe er ideel for dig der har behov for opvarmning af et hus, lejlighed, en garage eller lignende på op til 100 m2. Ved højere temperaturer, såsom 5-10 grader, kan varmepumpen også snildt opvarme større arealer.

Ulemper:

  • Har ikke Heatcharge: Hos GreenDeals.dk benytter vi som bekendt til daglig to Panasonic VZ9SKE-varmepumper. Disse er udstyret med den såkaldte “Heatcharge”-teknologi, hvor spildvarmen fra kompressoren lagres, og genbruges når den afrimer. Det sikrer en mere behagelig varme under afrimningen. Panasonic NZ25YKE har ikke Heatcharge, og det er naturligvis en ulempe. Det er dog på ingen måde en regulær “deal breaker”. Det er trods alt som nævnt en mindre og mere budgetvenlig varmepumpe.
  • Opvarmer ikke dit brugsvand: Som det altid er tilfældet for luft til luft-varianterne, så opvarmes dit brugsvand ikke. Langt de fleste varmtvandsbeholdere er dog udstyret med elpatron, og så er den udfordring løst.

Vil du skjule varmepumpens udedel? Så find tilbud på varmepumpeskjulere

Overlad Installationen til en autoriseret håndværker

Vanen tro anbefaler vi her på GreenDeals.dk, at man overlader montering og installation af varmepumper til autoriserede håndværkere. For selvom du faktisk gerne selv må installere ude- og indedelen, så er en autoriseret kølemontør påkrævet til den endelige tilslutning. Du finder i samråd med installatøren et egnet sted til både inde- og udedelen, og skulle det ske at du finder udedelen utiltalende at se på, så find tilbud på varmepumpeskjulere. Så er den udfordring løst.

Panasonic NZ25YKE indedel

Sådan ser den enkle, moderne og stilfulde indedel ud

Er Panasonic NZ25YKE god til afkøling og som aircondition?

Bliver der ofte varmt i din bolig om sommeren? Og overvejer du at købe en aircondition inden varmen for alvor melder sin ankomst? Så overvej denne varmepumpe! Den kan nemlig bruges til afkøling, og dens airconditionfunktioner er glimrende. Det er også mere energieffektivt at bruge en varmepumpe til formålet, frem for et billigt airconditionanlæg.

Opsummering: En af de bedste varmepumper til mindre boliger

Vi kan således ud fra vores Panasonic NZ25YKE test fastslå, at det er en effektiv, grøn og miljøvenlig varmepumpe. Den er pengene værd, og er i sandhed en god Green Deal. Det er en yderst oplagt varmepumpe til følgende behov:

  • Hvis du bor i en lejlighed eller et mindre hus på maksimalt 100 m2. 
  • Hvis du skal have opvarmet eller afkølet et skur, en garage eller lignende. 
  • Fantastisk varmepumpe til sommerhuset. I særdeleshed til de kølige forårs- og efterårsaftener, hvor temperaturen måske ligger på 5 grader, og hvor varmepumpens effekt således tillader opvarmning af langt mere end blot 100 m2.

Panasonic NZ25YKE egner sig med andre ord til både sommerhuse, såvel som helårsboliger. Varmepumper kan i det hele taget sagtens opvarme helårsboliger, og denne model er blot endnu et bevis på det. 

Vi håber du fandt denne Panasonic NZ25YKE test og anmeldelse brugbar. Har du spørgsmål? Så står vi som altid klar til at hjælpe! Vi har masser af varmepumpeerfaring at drysse ud af, så hold dig endelig ikke tilbage fra at smide en kommentar nedenfor. Vi vender tilbage med et svar hurtigst muligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *