Køb luft til luft varmepumpe til 100 m2 bolig: Se tilbud her

Er du på jagt efter tilbud på en ny varmepumpe til 100 m2 bolig? Og egner varmepumper sig overhovedet til den størrelse? Find info og tilbud!

Vi indrømmer det gerne: At købe varmepumpe kan være lidt af en jungle. For hvad er en god luft til luft varmepumpe pris? Skal jeg vælge varmepumper fra Panasonic, Andersen Electric, Qlima, Haier, Mitsubishi eller en helt anden producent? Og hvad med størrelsen på varmepumpen – kan den mon varme ens bolig op?

Det er alt sammen fornuftige spørgsmål, og vi besvarer dem alle her på GreenDeals.dk, Danmarks grønne tilbudsportal. Denne gang giver vi dig specifikt forslag så du kan købe en varmepumpe til 100 m2 bolig. Disse varmepumper er ganske enkelt dimensioneret så de passer til netop denne størrelse bolig, som mange danskere bor i.

Find den bedste varmepumpe til boliger på 100 m2

Hvilken varmepumpe skal du mon vælge, hvis du har en bolig på 100 m2 der skal opvarmes? Find ud af det her!

Varmepumpe tilbud: Køb en varmepumpe til 100 m2 bolig

Nedenfor har vi samlet en liste over tre varmepumper som specifikt er velegnede til at opvarme boliger på ca. 100 m2. Tjek dem ud og se om der er en der passer dig. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændretAnbefalet af GreenDeals.dk.

Billigste kvalitetsvarmepumpe til 100 m2

Model
: Panasonic NZ25YKE.
Maksimal effekt: 6,5 kW.
Nominel effekt (ved -7 grader): 4,05 kW.
SCOP: 5.
Energiklasse: A++.

Set til 9.798,48 kroner

En smule mere effektiv til en lidt højere pris

Model: Panasonic NZ35YKE.
Maksimal effekt: 7,4 kW.
Nominel effekt (ved -7 grader): 4,63 kW.
SCOP: 5.
Energiklasse: A++.

Set til 11.261,39 kroner

Luksus-varmepumpen til boliger på 100 m2

Model: Panasonic HZ25ZKE.
Maksimal effekt: 7,5 kW.
Nominel effekt (ved -7 grader): 5,0 kW.
SCOP: 5,69.
Energiklasse: A+++.

GreenDeals.dk anbefaler denne. Det er den dyreste, men du er sikret optimal komfort i boliger på 100 m2. ⭐⭐⭐ 


Set til 14.287,31 kroner

Skema til valg af varmepumpe til 100 m2

På skemaet ovenfor kan du se, hvordan de to billigste Panasonic varmepumper “NZ25YKE” og “NZ35YKE” præsterer under henholdsvis maksimale forhold, såvel som under let pres ved -7 grader

Forskellen mellem de to første Panasonic varmepumper
Bemærk hvordan de to Panasonic varmepumper “NZ25YKE” og “NZ35YKE” er meget ens, dog med den forskel, at sidstnævnte har en lidt højere nominel effekt, altså under let belastning ved -7 grader. Det betyder altså, at hvis din bolig på 100 m2 er en smule dårligere isoleret, så vælg hellere sidstnævnte end førstnævnte varmepumpe.

Hvilken varmepumpe pris skal jeg forvente ved et opvarmningsbehov på 100 m2?
Som du kan se fås varmepumper til priser fra 9.000-10.000 kroner, når behovet er at opvarme boliger på ca. 100 m2. Det er slet ikke så tosset endda, og da det samtidig er en økonomisk, grøn og bæredygtig opvarmningsform, er det alle pengene værd.

Vi anbefaler Panasonic HZ25ZKE
Som du kan se ovenfor, så er det Panasonic HZ25ZKE vi anbefaler mest. Alle tre varmepumper er gode, men sidstnævnte har en højere effekt, SCOP og energiklasse. Den vil egne sig til langt de fleste boliger på 100 m2. Selv dem som trænger en smule til at blive energirenoveret.

Efter endt køb: Få din varmepumpe installeret og monteret korrekt!

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation og montering af varmepumpe. Køb varmepumpen først, og bestil så et gratis og uforpligtende tilbud på montering og installation. Indtast i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe”. Beskriv din bolig, samt hvor du ønsker varmepumpens inde- og udedel installeret. Så hører du snart fra tre lokale og kompetente montører. Lettere bliver det ikke!

Hvordan udregner jeg hvilken varmepumpe der passer specifikt til 100 m2?

Når du ønsker at købe en varmepumpe der for eksempel er designet til at opvarme 75, 100 eller 150 m2, så er det varmepumpens effekt/kapacitet, og i særdeleshed “nominelle effekt”, du skal holde øje med. Den opgøres i kW. Mere om det nedenfor.

Hvad er en varmepumpes nominelle effekt?

En varmepumpes nominelle effekt opnås når den præsterer og arbejder ved “normal hastighed” under kolde forhold ned til -7 grader. Effekten opgøres i kW. Når du køber varmepumpe kan du se både dens effekt under fuldstændig optimale forhold, altså når det er adskillige plusgrader, såvel som den nominelle effekt, hvor den er under en smule belastning.

Køb derfor altid en varmepumpe med en fornuftig nominel effekt, så den rent faktisk kan yde ordentlig opvarmning af din bolig når det bliver koldt.

Sådan beregner du hvor stor en varmepumpe du skal bruge til 100 m2

Der henvises internt i branchen til, at varmepumper bruger 40-55 watt pr. m2. Du skal derfor gange henholdsvis 0,04 og 0,055 med 100. Vi kan nu se, at du skal bruge en varmepumpe med en effekt på 4 til 5,5 kW. Din boligs isolering spiller i den forbindelse kraftigt ind:

 • Hvis din bolig er yderst velisoleret: Så kan du roligt vælge en varmepumpe med en effekt nær det mindste tal.
 • Hvis din bolig dog er meget dårligt isoleret: Så bør du vælge en som er nær det højeste tal, og samtidig bør du isolere din bolig bedre.
Sådan energirenoverer du din bolig
Vi anbefaler at du straks indhenter tilbud på hulmursisolering samt gennemgår vores bedste tilbud på udskiftning af vinduer. Det er de bedste måder at påbegynde energirenoveringen af din bolig.
Varmepumpe indedel placering
Køb varmepumper online

Hos GreenDeals.dk ved vi hvad vi taler om – vi har selv denne Panasonic VZ9SKE installeret. Bemærk: Den er gearet til langt større boliger end dem på 100 m2

Vigtigheden i at vælge en korrekt dimensioneret varmepumpe

Mange danskere bor i lejligheder og mindre huse på ca. 80-120 m2. Hvis du specifikt har et ønske og behov for at købe en varmepumpe til 100 m2, så er det som beskrevet ovenfor vigtigt at vælge en korrekt dimensioneret enhed. Det vil sige en med fornuftig nominel effekt, og bestemt også en med en god SCOP- og COP-værdi og energiklasse.

Hvad er SCOP og COP?

SCOP og COP er værdier for hvor effektiv en varmepumpe er til at producere varme i forhold til den tilførte energi. Særligt SCOP-værdien er vigtig, da den udtrykker et mere realistisk billede af varmepumpens effekt over et helt år. Jo højere SCOP- og COP-værdier, jo bedre. En varmepumpe med en SCOP på 5 producerer for eksempel 5 kWh energi for hver 1 kWh el der bruges. Det er effektivt og godt for klimaet.

Hvilken varmepumpe energiklasse skal jeg gå efter?

De absolut bedste og mest effektive varmepumper på markedet, for eksempel Panasonic VZ9SKE, fås med energiklasse A+++. Gå gerne efter modeller med netop A+++ eller A++.

Vil du se alle varmepumperne? Så slå dig løs her!

Nedenfor har vi samlet links til de tre bedste varmepumpewebshops. Her kan du selv slå dig løs i det store udvalg. Vi anbefaler nu stadig de tre varmepumper i toppen af artiklen, men det står dig naturligvis frit for, hvis du selv vil udvælge en varmepumpe med fornuftig effekt, SCOP-værdi og energiklasse.

Varmepumper til priser fra 4.167,30 kroner

Varmepumper til priser fra 4.253 kroner

Varmepumper til priser fra 4.686 kroner

Og det var så vores guide til hvordan du vælger en varmepumpe til 100 m2 bolig. Husk at varmepumperne også kan bruges som aircondition og kan køle!

Som du kan se, så kan du hurtigt udregne hvor stor en varmepumpe du skal bruge til større boliger også. Vi håber du fik glæde af guiden, og smid gerne en kommentar nedenfor hvis du har spørgsmål. Vi står altid klar til at hjælpe, og vi svarer hurtigt.

2 kommentarer til “Køb luft til luft varmepumpe til 100 m2 bolig: Se tilbud her”

 1. Hvad er jeres Panasonic varmepumpe erfaring – er det de bedste eller går pumper fra fx Mitsubishi og Andersen også an? Har hus på 102 m2 og hælder også til en varmepumpe fra Panasonic men man skal jo ikke afvise nogle på forhånd bare på grund af mærket.

  / Vagn

  1. Hej Vagn

   Tak for det glimrende spørgsmål.

   Vi har personligt kun haft Panasonic luft til luft varmepumper, men har også erfaring med varmepumper fra blandt andre Andersen Electric hos familiemedlemmer og så videre. Der synes at være enighed blandt mange af os fagfolk om, at Panasonic generelt er en topproducent når vi taler varmepumper. De andre producenters varmepumper er dog også ganske glimrende.

   Hvis du spørger helt personligt dog, så hælder jeg mest til varmepumper fra Panasonic. Du finder links lige ovenover dette kommentarfelt til forskellige webshops hvor du kan købe varmepumper fra alle producenterne, så det er helt op til dig hvem du vælger at gå med.

   Du må endelig skrive igen hvis du har flere spørgsmål.

   – GreenDeals.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *