Hvad er varmepumpepuljen, og bør jeg ansøge?

Vil du skifte til varmepumpe? Så er prisen selvfølgelig en afgørende faktor. Men hvad er varmepumpepuljen, og er den værd at ansøge om?

Var du klar over, at du gennem Spar Energi og Energistyrelsen kan ansøge om tilskud til diverse energirenoveringsprojekter? Hvis ikke, så læs mere om det her. Det er dog langt fra altid at det er muligt at ansøge, eller overhovedet giver mening. Det er derfor afgørende, at du læser denne artikel. Så får du det fulde overblik over dine muligheder.

Hvad er varmepumpepuljen

Hvad er varmepumpepuljen? Hvordan ansøger du om den? Og er den overhovedet nødvendig for lige netop dig? Bliv klogere her!

Varmepumpe tilbud: Køb en billig luft til luft varmepumpe her

Det er vigtigt at bemærke, at varmepumpepuljen udelukkende gælder luft til vand varmepumper og jordvarme. Så hvis det er en luft til luft varmepumpe du planlægger at købe, så er der ingen tilskud at hente. I stedet bør du tjekke vores varmepumpetilbud ud nedenfor. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændretAnbefalet af GreenDeals.dk.

Luft til luft varmepumper kan sagtens opvarme helårsboliger

Læs i øvrigt vores artikel hvor vi påviser, at luft til luft varmepumper godt kan opvarme helårsboliger. Det er nemlig afgørende at forstå. Det er således langt fra altid nødvendigt at betale ekstra for en luft til vand varmepumpe eller jordvarme. Du kan ofte “nøjes” med de billigere luft til luft-varianter i stedet.

Køb din billige og effektive varmepumpe her

Set til priser fra 4.167,30 kroner

Stort udvalg af luft til luft varmepumper. Stærkt anbefalet webshop. ⭐⭐⭐ 

Set til priser fra 4.253 kroner

Stort udvalg af luft til luft varmepumper.

Set til priser fra 4.686 kroner

Stort udvalg af luft til luft varmepumper.

Efter endt køb: Få din varmepumpe installeret og monteret korrekt!

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation og montering af varmepumpe. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe”. Angiv hvor i boligen du ønsker ude- og indedel placeret. Så hører du snart fra tre lokale og kompetente montører. Lettere bliver det ikke!

Hvad er varmepumpepuljen?

Varmepumpepuljen er en tilskudsordning under Energistyrelsen, som er henvendt til danskere der ønsker at skifte til varmepumpe. Der er dog en række krav man skal leve op til, hvis man vil i betragtning til at modtage midler fra ordningen.

Hvilke krav skal jeg leve op til for at kunne ansøge om midler fra varmepumpepuljen?

Du skal leve op til følgende fem krav for at kunne ansøge om midler fra varmepumpepuljen:

  • Krav nummer 1: Du skal være ejer af en helårsbolig.
  • Krav nummer 2: Din bolig skal i dag være opvarmet af enten elvarme (elradiatorer), oliefyr, træpillefyr eller gasfyr.
  • Krav nummer 3: Du må ikke være bosiddende i et område, hvor der pt. er planlagt etablering af fjernvarme.
  • Krav nummer 4: Du må ikke allerede være i gang med at indhente tilbud på varmepumpe, eller være i gang med installationen af den.
  • Krav nummer 5: Du kan kun få tilskud til luft til vand-varmepumper eller jordvarme.

Hvad mener GreenDeals.dk om varmepumpepuljen?

GreenDeals.dk er Danmarks grønne tilbudsportal. Vi er sat i søen for at give danskerne lettere adgang til at forbruge grønt og bæredygtigt. Vores holdning til varmepumpepuljen er overordnet, at det er en “OK” ordning, men at danskerne bør kende til dens stærke begrænsninger. I praksis vil den derfor ikke henvende sig til synderligt mange borgere. Dem der dog lever op til kravene, bør dog overveje at ansøge om midlerne.

Overvej luft til luft varmepumpe i stedet
For mange husstande vil én eller flere luft til luft varmepumper være en tilstrækkelig opvarmningskilde. Selv i helårsboliger. Det skriver vi mere om øverst i artiklen, hvor du også kan indhente tilbud på varmepumper. En af markedets bedste luft til luft-varmepumper er Panasonic VZ9SKE – læs anmeldelse her.

Panasonic udedel til varmepumpe

Her ser du udedelen til en typisk luft til luft-varmepumpe fra Panasonic. De fylder væsentlig mindre end udedelene til luft til vand-varmepumper

Hvornår kan jeg ansøge hos varmepumpepuljen

Seneste ansøgningsrunde til varmepumpepuljen var i 2023. Det forventes, at der i løbet af foråret 2024 igen vil blive åbnet op for nye ansøgninger.

Hvor meget kan man få i tilskud fra varmepumpepuljen?

Får du andel i puljen, og har du ansøgt om etablering af luft til vand-varmepumpe, så får du 17.000 kroner i tilskud. Det tilsvarende tal for jordvarme er 27.000 kroner.

Hvad afgør hvem der får tilskud?

Der er udelukkende tale om først til mølle-princippet, så hvis du vil have glæde af dit tilskud, så skal du være klar når der åbnes op for en ny ansøgningsrunde.

Varmepumpe indedel placering
Varmepumpe placering

For mange danskere vil en luft til luft-varmepumpe være glimrende til opvarmningen af helårsboligen. Her ses indedelen

Spørgsmålet “Hvad er varmepumpepuljen?” er hermed besvaret. Opsummeret kan vi slå fast, at det er en noget begrænset tilskudsordning, men at den er fin for dem den er henvendt til. For mange husstande vil luft til luft-varmepumper være en fin løsning, og til dem er der ikke tilskud at hente. De er dog også en del billigere. Find tilbud på dem øverst i artiklen.

Vi håber du fik glæde af artiklen. Hent flere varmepumpe erfaringer og viden her på GreenDeals.dk, og skriv endelig en kommentar nedenfor hvis du har spørgsmål. Vi står klar til at hjælpe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *