10 fordele ved solceller: Gavner klima, miljø og pengepung

Står du på tærsklen til at investere i solceller? Og mangler du et overblik over fordele? Så find dem her! Vi har samlet en liste.

Klimakrisen buldrer fortsat løs, og et presserende behov for en grøn omstilling observeres. Vi kan alle tage del i processen, og ofte er der endda penge at spare ved at komme i gang. Køber du for eksempel solceller, så får du billig og CO2-neutral el ud af stikkontakterne. Det lyder godt, ikke? Helt sikkert, og derfor har vi samlet en liste med 10 fordele ved solceller her.

Fordele ved solceller

Gennemgå listen over fordele ved solceller, og bliv bedre klædt på inden du indhenter tilbud

Tilbud på solceller

Indhent 3 GRATIS tilbud på solceller

Inden vi ser på fordele ved solceller, så lægger vi naturligvis ud med at fortælle dig, hvor let du indhenter 3 GRATIS tilbud på solceller. Hvad venter du på? Kom i gang! Bemærk: Nøje udvalgt reklamelink. Anbefalet af GreenDeals.dk.

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på solceller, montering og installation. Linket fører dig til bestillingssiden, og i ordrefeltet kan du for eksempel angive din boligs størrelse, hvilken retning taget peger samt dets hældning etc. Så hører du snart fra tre lokale, kompetente og autoriserede montører. Lettere bliver det ikke!

Tilbud på solceller

Fordel nummer 1: Bliv herre i eget hus, og producér din egen CO2-neutrale strøm

Mange danskere går med en drøm om at blive selvforsynende. Det kan du delvist blive med solceller. Når vi kun siger delvist, så skyldes det, at den producerede solenergi for de flestes vedkommende ikke vil dække 100% af tiden, men mindre kan da bestemt også gøre det, ikke?

Solceller på tag

Der er enormt mange fordele ved solceller, og i særlig grad hvis man går op i klima og miljø, og vil spare penge

Fordel nummer 2: Tag aktiv del i den grønne omstilling

Solenergi er som nævnt 100% CO2-neutralt, så når du får installeret solceller på taget, og tapper løs fra stikkontakten, så tager du aktivt del i den grønne omstilling. For i stedet for at benytte strøm fra afbrænding af fossile brændsler, så kommer din el pludselig fra noget så miljøvenligt som solens stråler.

Fordel nummer 3: Lad din elbil og benyt din varmepumpe 100% gratis

Når solen for alvor brager løs, og produktionen fra dine solceller er på sit højeste, så kan du lade din elbil, såvel som benytte din varmepumpe, 100% gratis. Det er med andre ord en god Green Deal at kombinere en investering i solceller med også at købe en varmepumpe.

Selv om vinteren, hvor det ellers primært er mørkt, er der på lyse dage god mulighed for at få produceret godt med strøm fra solcellerne, og det er lig med gratis el til dine varmepumper. Fedt!

Radiator til varmepumpe

Selv i vinterhalvåret er der solenergi at producere, og det er lig med gratis strøm, og dermed varme, fra dine varmepumper

Fordel nummer 4: Med et batteri behøver du ikke benytte strømmen mens solen skinner

Nu tænker du måske nok, at det ikke er sikkert at du er hjemme og er klar til at lade elbil, samt skrue op for varmepumpen, når solen skinner om dagen. Det er dog intet problem. For hvis du indhenter et tilbud på solceller med batteri, så kan dagens overskudsproduktion fra solcellerne gemmes på batteriet, og for eksempel benyttes natten over. Det er dels smart, og samtidig klart en af de helt store fordele ved solceller.

Fordel nummer 5: Du kan sælge din overskudsproduktion og tjene penge

Bevares, det er ikke lige så fordelagtigt i dag, som det var for nogle år siden, at sælge overskudsproduktionen fra ens solcelleanlæg, men der er nu stadig penge at tjene. Historisk har prisen ligget i et interval på ca. 6-8 øre pr. kWh i den lave ende, og op mod 30-35 øre pr. kWh i den høje ende. Det er naturligvis også værd at tage med i overvejelserne inden du køber solceller.

De første 7.000 kroner du tjener på salget af overskudsstrømmen er i øvrigt skattefrie. Overskudsstrøm er i øvrigt defineret ved den strøm du producerer, som du ikke selv benytter, og som du ikke har mulighed for at gemme på dit solcelleanlægs batteri.

Fordel nummer 6: Solceller er billigere end du tror

Mange husstande kan nøjes med solcelleanlæg på 4 eller 6 kW, og her ligger priserne typisk i intervallet på henholdsvis 60-85.000 kroner, og 85-107.000 kroner. Det er med andre ord billigere end de fleste nok går rundt og frygter, og det gør det naturligvis attraktivt at komme i gang. Indhent derfor et tilbud straks.

Læs artiklen og bliv klogere på solceller
Læs artiklen og bliv klogere på solceller

Fordel nummer 7: Din boligs værdi forøges

Flere undersøgelser indikerer, at boligers værdi ikke overraskende forøges, når der installeres solcelleanlæg. Ofte med helt op til 3%. Danskerne er i øget omfang begyndt at fokusere på energimærker, energirenovering og lignende, og her er solcellerne en super investering.

Fordel nummer 8: Undgå at blive parkeret på perronen, og hop i stedet på solcelletoget

Vil du stå tilbage som en af dem, der stadig ikke har solceller? Nej, vel? I 2012 bidrog Danmarks solcelleanlæg med kun 0,3% af landets elforbrug. I 2021 var tallet steget til 3,6%, og for hvert år der går øges vækstraten markant. Så erkend de mange fordele ved solceller, og hop med på toget, frem for at stå tilbage parkeret på perronen.

Fordel nummer 9: Dit solcelleanlæg installeres hurtigere end du tror

Nogle tror fejlagtigt stadig, at det tager meget lang tid at få installeret solceller. I virkeligheden tager det typisk ikke meget mere end 2-3 arbejdsdage at få installeret og monteret et solcelleanlæg. Du skal derfor ikke have håndværkere rendende i lang tid, men skal kun invitere dem indenfor på matriklen i nogle få dage. Det er attraktivt.

Fordel nummer 10: Det er hurtigt at indhente et tilbud

Og så afslutter vi listen over fordele ved solceller med dette punkt. Det er hurtigt, let og enkelt at indhente et tilbud på solceller. Benyt blot formularen nedenfor, og så er du i gang! Det bliver altså ikke lettere, og hvis du vil tage del i den grønne omstilling, skåne klimaet og miljøet, og endda samtidig spare penge i det daglige, så er en investering i solceller rigtig godt givet ud.

Tilbud på solceller

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på solceller, montering og installation. Linket fører dig til bestillingssiden, og i ordrefeltet kan du for eksempel angive din boligs størrelse, hvilken retning taget peger samt dets hældning etc. Så hører du snart fra tre lokale, kompetente og autoriserede montører. Lettere bliver det ikke!

Tilbud på solceller

Med disse oplistede 10 fordele ved solceller er du klædt godt på til din kommende investering. Benyt vores tilbudsformularer for indhentning af tre gratis tilbud. Hvis du har spørgsmål om dit kommende solcelleanlæg, så fyr løs i kommentarfeltet nedenfor. Vi står klar til at hjælpe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *