Varmepumpe til garage – hvilken skal du vælge?

Overvejer du at opvarme din garage? Så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på din kommende varmepumpe til garage.

Der er masser af fordele ved varmepumper, og en af de største er naturligvis, at de er klima- og miljøvenlige. Varmepumper benytter nemlig en smart køle- og kompressionsproces, hvor de omdanner den kolde udeluft til varm indeluft. Det foregår utroligt energieffektivt og miljøvenligt, og det hele er billigt i drift.

Derfor er det ikke overraskende, hvis du leder efter en varmepumpe til garage. I denne artikel giver vi dig tre bud på konkrete modeller, og vi tilbyder dig samtidig værdifuld viden om emnet, så du er godt klædt på inden du køber din varmepumpe. Lad os komme i gang!

Bedste varmepumpe til garage

Er det en varmepumpe til garagen du står og mangler? Så find den her!

Vi har omfattende varmepumpeerfaring

Hos GreenDeals.dk ved vi hvad vi taler om, og vi har omfattende varmepumpeerfaring. I øjeblikket benyttes således to styk Panasonic VZ9SKE i husstanden, og i vores omgangskreds er der personer der benytter andre varmepumper. Vi har endvidere også selv haft luft til vand-varmepumpe tidligere. Det er derfor en særdeles god idé at lytte til vores erfaring.

Varmepumpetilbud: Køb din varmepumpe til garage her

Vi har som nævnt udvalgt tre varmepumper som udmærker sig til at blive installeret i garager. Find derfor inspiration her. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændretAnbefalet af GreenDeals.dk.

Køb først din varmepumpe, og indhent så 3 GRATIS tilbud på installation
Anbefalingen herfra er klar: Køb først din varmepumpe, og indhent så 3 tilbud på installation. De 3 tilbud er GRATIS og uforpligtende. Du får dermed let mulighed for at vælge og vrage mellem tilbud fra lokale håndværkere, og får lynhurtigt et overblik over installationspriser.

3 anbefalede varmepumper til garagen

Model: Caeli C-25
Komplet split system (ude- og indedel)
SCOP: 4,0 (jo højere tal, jo mere energieffektiv)
Opvarmer: 69-95 m2
Energiklasse: A++
Kommentar: En meget prisvenlig varmepumpe til garage. Her kan alle være med!

Set til 4.598,55 kroner

Model: Panasonic CZ25WKE 
Komplet split system (ude- og indedel)
SCOP: 4,3 (jo højere tal, jo mere energieffektiv)
Opvarmer: 94-130 m2
Energiklasse: A+
Kommentar: En lidt dyrere varmepumpe, men fortsat billig, og evner at opvarme et større areal end varmepumpen fra Caeli.

Set til 8.518,34 kroner

Model: Panasonic HZ25ZKE.
Komplet split system (ude- og indedel)
SCOP: 5,3 (jo højere tal, jo mere energieffektiv)
Opvarmer: 136-187 m2
Energiklasse: A+++
Kommentar: Luksusmodellen til garagen. Rigtig flot SCOP-værdi og energimærke, og opvarmer selv de HELT store garager.

Set til 12.858,58 kroner

3 anbefalede varmepumper til garagen

Shop løs blandt det komplette udvalg af varmepumper

Varmepumper til priser fra 4.167,30 kroner

Varmepumper til priser fra 4.253 kroner

Varmepumper til priser fra 4.686 kroner

Har du fået købt din varmepumpe til garage? Super! Så få lige indhentet et tilbud på installation også!

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installationen af varmepumpen til garagen. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe til din garage”. Så hører du hurtigt fra tre lokale og kompetente montører, og du kan ud fra pris og serviceniveau vælge og vrage mellem tilbuddene. Lettere bliver det ikke!

Husk at isolere din garage

Vi anbefaler dig at isolere din garage. Varmepumper yder nemlig kun deres bedste, når de sættes til at præstere i et velisoleret lokale. Der er flere måder at gøre det på. Er din garage for eksempel solid og muret, så overvej en gennemgående hulmursisolering af såvel din beboelsesejendom og din garage. Få også skiftet til 3-lags lavenergivinduer i samme ombæring. Er garagen mindre, og for eksempel bygget af træ, så anbefales dobbeltvægge, såvel som fornuftig isolering af loftet.

Køb en fornuftigt dimensioneret varmepumpe

Når du leder efter varmepumpe til garage skal du huske, at den skal være dimensioneret til størrelsen og isoleringsstandarden af din garage. Er din garage således for eksempel 80 m2, og med middelgod isolering, så vælg en varmepumpe der evner at opvarme netop det antal kvadratmeter fornuftigt ved en nominel effekt på 0 og også gerne -7 grader.

Du kan læse mere om hvor stor en varmepumpe du skal vælge i den linkede artikel. Her kommer vi også nærmere ind på udregning af nominel effekt etc.

Panasonic NZ25YKE indedel

Sådan ser en typisk indedel ud. Den skal placeres centralt og åbent i garagen

Placér varmepumpens indedel centralt og åbent i din garage

En anden vigtig ting at huske, når du skal finde den optimale varmepumpe til garage, er indedelens placering. Den skal være central og åben, og der skal ikke være for mange lukkede døre og lignende forhindringer i vejen. Så sikrer du dig, at den varme luft frit kan cirkulere rundt i hele garagen.

Husk også at lukke hoveddøren til garagen
Det er selvfølgelig også vigtigt, at du husker at lukke hoveddøren til garagen, så en masse kold udeluft ikke får fri adgang til lokalet. Din varmepumpe vil nemlig i så fald komme på overarbejde, og det presser dens effektivitet, og din elregning skyder i vejret.

Hvor effektiv er en varmepumpe til garage kontra almindelig elvarme?

Der er absolut ingen tvivl om, at en varmepumpe i garagen hurtigt tjener sig selv hjem økonomisk. Her får du således et regneeksempel:

Så effektiv er din varmepumpe kontra elradiatorer

  • Forestil dig at du køber en varmepumpe med en COP-værdi på 5, og at du køber en almindelig elradiator på 1 kW.
  • COP er et udtryk for hvor effektiv en varmepumpe er til at producere varme i forhold til den tilførte energi.
  • Nu tænder du varmepumpen og venter til 1 kW el er benyttet. I den periode er der produceret 5 kW varme.
  • Du slukker nu varmepumpen, venter på at lokalet er kølet ned igen hvorefter du tænder for din elradiator. Når den har benyttet 1 kW el har den produceret 1 kW varme.
  • Varmepumpen er altså i dette eksempel 5 gange så effektiv som elradiatoren! Det er godt for både klimaet og miljøet, og bestemt også for din pengepung.

Hvilken slags varmepumpe til garage er bedst – luft til luft eller luft til vand?

I denne artikel har vi udelukkende taget udgangspunkt i luft til luft-varmepumper. Det er nemlig oftest det mest optimale. Skal du have glæde af en luft til vand varmepumpe til garage, så skal garagen være forsynet med enten gulvvarme eller radiatorer, og være koblet til resten af husets vandbaserede varmesystem. Det ses sjældent.

I stedet er en luft til luft-varmepumpe oftest den optimale løsning. Den kører på sit eget system, og er kun afhængig af, at en udedel installeres uden for garagen, og at en indedel hænges på væggen indenfor. Så bliver det ikke lettere. En fordel er i øvrigt også, at luft til luft-varmepumper er noget billigere end de vandbaserede varmepumper.

Erfaring med luft til vand varmepumpe udedel

Sådan ser en typisk udedel til luft til vand-varmepumper ud. De benyttes sjældent til garager

Få en professionel til at installere varmepumpen – indhent tilbud her

Afslutningsvis bør det bemærkes, at det lovgivningsmæssigt er påkrævet, at en professionel og autoriseret kølemontør installerer din varmepumpe. Pengene er i øvrigt godt givet ud, for det er langt fra enkelt at installere en varmepumpe. Lad derfor kompetente folk tage sig af opgaven.

Husk at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på installationen af varmepumpen til garagen. Køb varmepumpen først, og indtast så i ordrefeltet at du “søger tilbud på installation af ny luft til luft varmepumpe til din garage”. Så hører du hurtigt fra tre lokale og kompetente montører, og du kan ud fra pris og serviceniveau vælge og vrage mellem tilbuddene. Lettere bliver det ikke!

Opsummeret kan det således slås fast, at en investering i en varmepumpe til garage er et på alle måder fornuftigt valg. I toppen af artiklen finder du vores anbefalede tre modeller, og du kan ligeledes klikke dig videre og se det fulde udvalg af varmepumper. Har du spørgsmål, så skriv til os i kommentarfeltet nedenfor. Vi vender hurtigt tilbage med et svar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *