Top 3: Derfor skal du købe en elcykel i år

Går du med seriøse overvejelser om at købe en elcykel? Så lad dig inspirere af denne top 3. Nu ser vi nemlig på, hvorfor du bør slå til.

Overvej også disse artikler:

Danmark er et regulært slaraffenland for cykelentusiaster. Det er der intet nyt i, og at danske cykelryttere konsekvent vinder store etape- og endagsløb rundt omkring i verden, har vi for længst vænnet os til. De danske landeveje cykles også tyndt af de almene cyklister. I de senere år er meget af transporten foregået på elcyklerne. Og de er virkelig blevet populære.

Købe en elcykel

Er det i år du skal købe en elcykel?

Kom for alvor til Danmark i 1999

Vidste du, at elcykler blev tilladt i Danmark i 1999? Den er god nok, og selv om det efterhånden er et par årtier siden, så er det først i de senere år, at elcyklerne for alvor har vundet indpas. Det skyldes primært teknologiforbedringer, hvilket nu gør, at elcykler på en fuld opladning konsekvent sikrer en rækkevidde på op til 100 km eller mere på landevejene.

3 årsager til at købe en elcykel i år

Hvorfor egentlig købe en elcykel? Det ser vi nærmere på nu. Her følger tre gode årsager:

 • Er et reelt alternativ til bilen: Danmark er ikke blot et regulært cykelland. Det er også et pendlerland. I 2021 pendlede således omkring 29% af danskerne over 20 km på arbejde hver dag, og 9% endda over 50 km dagligt. Her kommer elcyklen ind i billedet. For med en elcykel i hånden er man faktisk i besiddelse af et køretøj, som er et reelt alternativ til bilen. Elcykler kan nemlig som nævnt typisk køre over 100 km på en fuld opladning, og jo mere du selv tramper til i pedalerne, jo længere holder batteriet sig kørende.
 • Er et reelt svar på klimakrisen: Klimakrisen er vor tids største udfordring, og transportsektoren står for en stor del af de udledte drivhusgasser. Derfor er det oplagt at skifte bilen ud med en elcykel. Den danske elproduktion er i stigende omfang grøn og fra vedvarende energi, så at oplade din elcykels batteri er langt mere klimavenligt end at smide benzin på bilen. Vælger du endda at indhente et tilbud på solceller, så kan du oplade din elcykel med din egen 100% CO2-neutrale el. Det er altså smart!
 • Holder dig bedre i form og styrker din sundhed: En elcykel er trods alt fortsat en cykel, og ikke en knallert eller motorcykel. Du får derfor stadig bevæget og styrket benmusklerne, og det er godt nyt for din kondition og personlige sundhed.
Køb en elcykel i år

Det at købe en elcykel er en på alle måder grøn og god beslutning

Samlet set er der altså alt mulig god grund til at købe en elcykel i dag. Det er til glæde for klimaet, miljøet og dig selv. Det er endvidere også billigere at køre på elcykel dagligt, frem for at snuppe bilen. Så slipper du for udgifter til dyr benzin, bilforsikringer og lignende.

Hvor hurtigt kører du på en elcykel?

Er du klar til at købe en elcykel så du for eksempel kan pendle på den til dagligt på arbejde? Så overvejer du sikkert også hvor hurtigt den kører. Svaret på det spørgsmål er enkelt: Du kan nemlig køre op til 25 km i timen med en elcykel. Det er rigelig hastighed for de fleste. Har du længere på arbejde, og har du behov for at køre hurtigere? Så overvej en Speed Pedelec i stedet. De kan køre op til 45 km i timen.

Se det fulde udvalg af tilbud på elcykler og Speed Pedelecs

Køb billige elcykler

Elcykler til priser fra 13.999 kroner

Fordele:

 • 365 dages fuld returret
 • Cykler leveres 100% samlet og køreklar
 • 6 års garanti på cykler

Elcykler til priser fra 10.999 kroner

Fordele:

 • 365 dages fuld returret
 • Cykler leveres 100% samlet og køreklar
 • Ofte kun 1-2 dages levering

Køb billige Speed Pedelecs

Speed Pedelec cykler til priser fra 22.499 kroner

Fordele:

 • 365 dages fuld returret
 • Cykler leveres 100% samlet og køreklar
 • 6 års garanti på cykler

Bedst i test – tilbud på elcykler

Ovenfor linker vi til udvalget af de billigste og bedste elcykler på markedet. Vi har også link til billige Speed Pedelecs. Bemærk: Nøje udvalgte reklamelinks. Priser kan være ændret. Anbefalet af GreenDeals.dk.

Vi anbefaler dig samtidig at læse vores store artikel om elcykler priser og fordele så du kan danne dig et overblik over alle detaljerne om dette miljøvenlige køretøj.

Brænder du i øvrigt inde med spørgsmål eller inputs om elcykler? Så kan du altid deltage i samtalen nedenfor. Vi vender som sædvanligt tilbage med et svar så hurtigt som muligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *